Driekus Vierkant Jaaroverzicht 2013

Moi!

Wat een boudel. Sjonge jonge jonge. Man man man. Wat heeft Driekus veel meegemaakt in 2013.

Het jaar begon al vrolijk met William Moorlag (PvdA). Driekus stelde vragen over die flauwekul met die windmolens waar niemand in de provincie op zit te wachten. Onrendabel. Er moet subsidie bij. Terwijl het gas hier gratis in de grond zit. En we de miljarden naar Den Haag sturen. Onder zijn mede-verantwoordelijkheid. Nog duurdere energie voor iedereen. Ach ja. Dat is zijn brood. Subsidies. Geld afpakken, aan onzin uitgeven. En er zelf een boterham aan overhouden. Dikdoun in een ander zien toene noemen wij dat in Sappemeer. Onze serieuze vragen een beetje negeren… en BLOCK! Stel je voor. Vragen! Van… van… BURGERS! IEUW! BAH! VIES! Wij van de Driekus burelen zijn nog niet klaar met Moorlag.

Tussendoor twitterde naamgenoot Jan Geert Vierkant van Martiniplaza over smurfen. Driekus houdt van Smurfin. ONZE Smurfin. Driekus en Jan Geert kwamen in het DvhN.

Sjonge! En toen! Brutale Diefstal! Wethouder en loco-loco-burgemeester van Assen Jaap Kuin (PvdA) (heeft zijn Twitter account verwijderd) werd TIJDENS DE TT betrapt op het meenemen van twee freesjes bij de Hornbach in GRONINGEN. Nou kent Driekus die hele Jaap Kuin niet. Maar wat Driekus opviel was dat Jaap het niet vertelde en er politiek mee weg probeerde te komen. Wat een domme crisiscommunicatieadviseurs heb je dan. En wat zegt dat dan over iemand verder. Dat vroeg om een PARODIE. Parodieaccount Jaap Kuln haalde het DvhN. En Jaap? Jaap is klussen.

Ach en wie had Driekus verder ook alweer op de korrel. Oh ja. Groninger Seaports. Met hun derivaten. MOIE! Wat een geldverlies. Wat een financieel gepruts. Tou eem Tammo’s! En de provincie boeit het niet. Toch hun centen niet. De communicatieexperts blinken uit in totale stilte. 

Henkie Pijlman. Bestuurder. En zelfverklaard ondernemer. Moehaha. Van de universiteit (moehaha) HBO (moehaha!) school. Die ooit opriep tot censuur op Internet want onwelgevallige meningen, dat moeten we toch niet willen. Hoe zat het ook alweer met je bijbaantje bij Groninger Monumenten Fonds, waar je buitenstaanders zoals de Librije uit de stad wegjoeg inzake Prinsenhof? En met de vastgoedambities van de Hanzehogeschool? Bedankt voor de block Henkie!

En toen. BAM. AldelGATE. Op een zondagochtend snapte Driekus niks van dat hele verhaal dat de provincie van ONS geld een bedrijf ging redden dat door de overheid werd geparasiteerd met extreme energierekeningen terwijl het gas hier gratis in de grond zit en de energiecentrales om de hoek. Driekus had de scoop dat Aldel via fiscale constructies geld kon afromen en de boel in Nederland zo kon laten ploffen. Yvonne van Mastrigt (PvdA) smoesde vervolgens bij de provincie dat er toch wat inzichten waren gekomen. JA VAN DRIEKUS. EN GEEN BEDANKJE OF EEN FLES LAGAVULIN. Wel ophef en trammelant. Ook in DvhN. ZONDER BRONVERMELDING. En mevrouw gaf vervolgens geen twee maar vier miljoen weg.

========= Brekend. Aldel failliet. Provincie centjes weg? Fittie=========

En over pers gesproken. De Groninger Internet Courant. Spreekbuis van Peter Rehwinkel (PvdA). Oh die lieve Peter Rehwinkel. Wat MISSEN WE PETER REHWINKEL. Die nieuwe, kom hoe heet ie ook alweer, Vreeman. Is. Zo. Saai. WIJ WILLEN PETER REHWINKEL TERUG. Hij communiceerde zo lekker! Peter, we komen een keer bij je zwemmen, in Spanje! Doen we onze Speedo’s aan. Of niet. Hihihi! Sinds Driekus aankondigde dat we diepgaande onderzoeksjournalistiek gaan toepassen is het paniek op de GiC HQ. TE LAAT. We graven al.

Over Rehwinkel gesproken. WAT DEDEN Hans -ik reageer niet op twitter- Nijland (FC Groningen) en Dig Istha (wethouder PvdA) onder het bureau van Peter Rehwinkel? PANIEK! PANIEKKNOPJE! Wij weten het wel. Stiekem smoezelen over het inpikken van voetbalveldjes van lieve amateurvoetbalverenigingen. Die een hele dikke FU zeiden. En terecht. Arme Dig Istha. Communicatiespindelaar 1.0 kwam op Twitter een PARODIEaccount tegen. Of twee. Of drie. En deed iets stoers. Een heuse prijs uitloven op het hoofd van een GRAPPENMAKER. Heel Twitter spinde harder dan Dig ooit heeft gekund. Lastig hoor, tweewegcommunicatie.

Maar eigenlijk houden we van Dig Istha. Dig is de enige wethouder die de communistische PvdA in 050 kan moderniseren. Onze stad wordt gewurgd door die kliek. Van die Roeland vd Schaaf moeten we het echt niet hebben. Dat is een trekpop. Dig is een held mensen! En hij organiseert leuke feestjes. Die €1000 ligt nog steeds klaar, Dig!

Aanvulling: op de dag dat Dig boos werd over een parodieaccount ging ook Roger van Boxtel helemaal over de rooie vanwege een paar parodieaccountjes. Tsja, Roger, men vindt het vreemd dat je zoveel petten op hebt en zoveel geld harkt. Geld dat voor ZORG bestemd is.

Tussendoor hadden we natuurlijk onze kritiek op SNN (subsidieverdelers), NOM (geldverslinders), Energy Academy (hobbyprojectje op kosten samenleving), de knetterdure inrichting van het Noorderpoortcollege (hebben de bestuursleden thuis ook zo’n mooi VOS interieurtje?). Ja en dan Energy Valley (meneer van Fondswerven, mag dat allemaal wel zomaar?!) waar een dodelijk rapport over verscheen, maar de provincie (hoi Yvonne) doodleuk wegkijkt. Dodelijke stilte aan de andere kant. Struisvogelgedrag was populair in 2013, met je socialmediacrisiscommunicatieadviseurexperts.

Speciale aandacht ging uit naar de Groninger Milieudienst. De duurste van Nederland. Met opmerkelijke samenwerking met bedrijven in de vorm van reclame in de Euroborg en een eigen Skybox. WAT DE?! Waarom heb je een Skybox nodig als je vuilnis moet ophalen? Wethouder Jan Seton WEIGERT ENIGE VORM VAN COMMENTAAR. Toch maar eens zijn vuilnis doorspitten.

Aanvulling: Inbraakgolf in 050. Inbrekers braken massaal in studentenhuizen in. Het bleken agenten te zijn. Die preventief inbraken. Voor awareness. Ja HALLO riep Driekus tegen Politie Groningen DAT KAN TOCH NIET. Want illegaal. Doel heiligt de middelen zei woordvoerdert. Nee zei Driekus, privacy maar nog belangrijker: grondrecht. Boeie zei woordvoerdert. En toen kreeg Driekus gelijk. Van de eindbaas in deze materie, de professor in de grondwetkunde. Eet dat, flitsflikkerlichten!

En toen. FLITSBERICHT. Wéér politie! Politie Drenthe hier. Wil ene Driekus Vierkant zich persoonlijk melden? Uhm nee. Jullie hadden Driekus beloofd via Twitter uitleg te geven over die %$#@! flitspalen in Drentistan.  En toen Driekus nette vragen ging stellen -heel veel werk in gestopt hoor!-… smoesjes. Smoesjes smoesjes smoesjes smoesjes smoesjes smoesjes smoesjes smoesjes smoesjes smoesjes smoesjes smoesjes smoesjes. Politie Drenthe! 

Aanvulling: Privacy mensen. We willen op de Driekus redactie niet eens weten of je een propper of een veger bent. Echt niet. En toen begon al dat gedonder met die NSA. Dus vraagt Driekus aan minister Ronald Plasterk om opheldering. Nee hoor zegt ome Ron. De AIVD houdt zich aan de wet en de toezichthouder is onafhankelijk. HAHAHAHAHA. De toezichthouder zegt dat AIVD en MIVD buiten hun bevoegdheden gaan. en HAHAHAHA, de toezichthouder vindt tegelijk dat men meer vrijheiden zou moeten hebben. Ome Ron staat binnenkort voor het hekje.

En dan denk je. We hebben de kerst gehad. Lekker mensen. Dat was 2013. BAM. RTV Noord. Huilen. Tranen. KIJK DAN WAT JULLIE MET ONS DOEN, gesubsidieerde RTV Noord, met je alcomobilistische directeur! Driekus was op Twitter onverslagen genomineerd als GRONINGER VAN HET JAAR. Maar tijdens de tussenstanden: niets. De definitieve uitslag: geen uitslag. Een of ander rotjoch uit Bedum die inmiddels in Zuid-Duitsland tegen een bal schopt werd #GVHJ. DRIEKUS TOTAAL GENEGEERD. Door Rob Mulder. Rob, je smoest! Smoesjes, smoesjes, smoesjes, smoesjes en BLOCK. Oude media hè.

Nou lieve mensen. Ik kan u alleen zeggen dat het een ongestructureerd zootje was op de Driekus burelen. Zo gaat dat soms. Maar we hebben veel geleerd. Op naar 2014. Met alvast drie kusjes voor jullie allen! En boks voor alle twittergekkies. We gaan lachen. Wij storten ons eerst even op het UMCG.

Drie Kusjes van alle 19 Driekussen.