Handhaving

Handhaving
door viroloog en criminoloog Driekus Vierkant

De belangrijkste core taak van de overheid is zorgen voor veiligheid van burgers. Aan de ene kant wil je zo weinig mogelijk inmenging van de overheid. Aan de andere kant wil je dat ze je veiligheid zo goed en efficiënt mogelijk handhaven.

Nu is er een enorm conflict gaande tussen burgers en overheid waarbij de overheid massale privacy-ondermijnende datamining doet met veiligheid als argument, en aan de andere kant bar weinig realiseert qua handhaving.

Maar dat is een andere discussie. Dit topic gaat over het handhaven van veiligheid! We kennen allemaal de handhaving van snelheid in het verkeer door de politie.

Boetemachine
Sneller rijden dan de regeltjes zeggen is heel stout en politie en OM zijn overijverig om automobilisten te lijf te gaan met volledig geautomatiseerde flitstechnologie. U rijdt 4KM te hard, u wordt automatisch geflitst en om te doen alsof er toch nog een menselijk proces is, wacht het volledig geautomatiseerde systeem anderhalve week alvorens een aanslag op u te plegen middels een analoge acceptgiro. Plus 7 euro administratiekosten.

Verkeersdoden
Maar dan de feiten! Oh nee die feiten. In het verkeer vallen jaarlijks zo’n 700 doden. Dat zijn er 700 teveel. Maar eigenlijk stiekem heel weinig als u erbij nadenkt hoeveel miljarden reiskilometers verkeersdeelnemers wel niet afleggen.

Passief rijden is dodelijk
Hoeveel van die verkeersdoden hebben ‘te hoge snelheid’ als oorzaak? Nog geen 5%. De meeste verkeersdoden vallen door niet opletten. Door passief deel te nemen aan het verkeer. Al dan niet in combinatie met ouderdom, vermoeidheid, (legale) versuffende medicijnen, drugs, alcohol, social media, irritante kinderen op de achterbank, een zeurende vrouw naast je of een wielrenner die je van het fietspad knalt. Jawel, fietsers. Dodelijk verkeersgedrag hebben ze.

Werken, flitslichten
Als de politie veiligheid in het verkeer ECHT als prioriteit zou stellen, dan zou men niet 90% van de handhaving op 5% van de verkeersdoden richten. Nee dan zou men patrouilleren, voorlichten en handhaven op stupide weggedrag. Maar ja. Dat is niet makkelijk te automatiseren. Dan moet je echt met je luie bips uit je vergaderstoel komen. En je voelt je met je diplomaatje natuurlijk ook veel te goed om werkelijk WERK te doen.

La la la GELD
Een bijkomend puntje is dat al die inkomsten uit de boetes allang op de begroting staan. Het CJIB is de private belastingdienst van Justitie geworden. Het geld moet wel binnenkomen. Boetequota bestaan officieel niet maar de leiding stuurt actief op het scoren van inkomsten. Of die flitsers nu files of gevaarlijke situaties creëren, dat boeit ze niet. Dag veiligheid. Zo geïnstitutionaliseerd zijn justitie en politie dat ze hun oorspronkelijke doel allang hebben opgegeven, en alleen maar bezig zijn met zichzelf. En je dan nog verwonderen waar ze het respect van de burger zijn kwijtgeraakt.

GRIEP!
Als veiligheid echt bovenaan de agenda zou staan, dan is er nog een belangrijker thema. De griep. Aan de griep gaan jaarlijks 3 tot 4 maal zoveel mensen dood dan in het verkeer. Verkeer: 700. Griep: duizenden. Veel belangrijker om regels voor op te stellen dus. Griepverbod in het openbaar!

Grieppolitie
Driekus stelt voor om alle handhaving in het verkeer te hervormen naar grieppolitie. Vanuit veiligheidsoogpunt beter te verkopen aan het volk. Wie wil er nu de griep krijgen? Met handhaving op griep is bovendien veel meer geld te verdienen dan in het verkeer.

Griephandhaving
Ter verhoging van de veiligheid van burgers wordt het bij wet verboden zich met griepverschijnselen onder de mensen te begeven. Politieagenten worden daarom van de weg gehaald, omgeschoold en gestationeerd bij de grootste bronnen van griep: scholen, verzorgingstehuizen, bedrijfskantoren en het openbaar vervoer. Agenten verstoppen zich in de bosjes op schoolpleinen. Mengen zich vermomd in burger onder het volk in treinen, trams en bussen. Patrouilleren door kantoren. Wordt u betrapt op één der symptomen dan volgt direct een boete. Pak aan! Kuchje? BOETE! Niesen? GRIEPTERRORIST! Het zijn de regels, mevrouw, ik doe ook maar mijn werk.

Griepdetectie
De overheid investeert in automatische griepdetectiesystemen gekoppeld met een geautomatiseerd incassosysteem. Te denken valt aan verborgen microfoons en camera’s op scholen, in ziekenhuizen, bedrijven en in het openbaar vervoer. Bij het detecteren van een kuch, hoest of nies, of het regelmatig ophalen van uw neus, wordt automatisch een foto van u gemaakt. Dankzij gezichtsherkenningstechnologie kunnen we u direct een acceptgiro sturen. Een nieuwe innovatie is de verplichte handdetector die bij deuren en toegangspoorten wordt geïnstalleerd. Plaats uw hand en u wordt gescand op virussen en bacteriën. Tevens zullen infrarood-detectoren burgers scannen op afwijkende lichaamstemperaturen. Aan iedere burger wordt een gratis app ter beschikking gesteld die u sommeert elk uur uw handen te wassen. Uw pintransacties worden gescand op koopgedrag dat op griepsymptomen kan duiden. Koopt u ineens meer keelpastilles, zakdoekjes, drop en paracetamol dan gemiddeld, dan wordt u als griepverdachte preventief benaderd.

Boetes!
Kuchen in het openbaar €140
Hoesten in het openbaar €360
Niesen in het openbaar €780
Neus snuiten in het openbaar €480
Handen niet elk uur wassen €530

Griep-razzia
Regelmatig organiseren politie, justitie, douane, belastingdienst en de IND gezamenlijk controles in het openbaar. Voetgangers, fietsers en OV-reizigers worden op parkeerplaatsen en perrons onderworpen aan een volledige controle. Gespecialiseerde medisch-agenten onderzoeken u op symptomen van griep, zoals zweten, verhoging, rode wangen en geprikkelde slijmvliezen. Tevens wordt een full-body check gedaan op eventuele andere virale ziekten. Bij constatering van een overtreding wordt u direct verwijderd uit de samenleving. De kosten voor de noodzakelijke zorg en tijdelijke dwangopvang worden automatisch van uw rekening afgeschreven.

Ridicuul?
Vindt u dit ridicuul? Het is exact wat uw overheid automobilisten nu aandoet. Staat u dat toe, dan staat u alles toe. Gezondheid.