Fietsstad

We hebben een nieuwe Karin Dekker en zijn naam is Paul de Rook, als je de fietsstrategie van 050 leest.

A8ZKUrw4

Ja er is groeiend fietsverkeer. Maar dat geldt ook voor auto’s. Het is niet aan de gemeente om de burger een bepaalde kant op te duwen, maar om de burger te faciliteren. Hou toch eens op met die maakbaarheid. Maar blijkbaar denkt Paul de Rook (D666) daar anders over.

Leest u even mee.

“In de komende jaren zijn duidelijke keuzes nodig om het groeiende fietsverkeer in Groningen de ruimte te bieden. Dat blijkt uit de fietsstrategie van B&W.”

Waar is dan het antwoord op het groeiend autoverkeer? Is fietsen beter dan autorijden? Heeft B&W de automobilist al gevraagd naar wat zij belangrijk vinden?

“Wethouder Paul de Rook: “We hebben in Groningen een lange traditie van goed en helder fietsbeleid. Die traditie willen we zeker voortzetten om de stad economisch vitaal, bereikbaar en gezond te houden.”

Nergens wordt onderbouwd dat fietsen de stad economisch vitaler, beter bereikbaar en gezonder maakt. Als je de stad economisch vitaler wil maken dan moet je zorgen dat koopkrachtige mensen van (ver) buitenaf de stad zich welkom voelen. Die mensen komen met de auto. Die verwelkom je niet met parkeerbetaalhaat, files, eenrichtingsverkeer, wegen dichtgooien voor auto’s en bussen en fietsen overal maar voorrang geven. Is fietsen gezond? Nee het is levensgevaarlijk. Fietsers houden zich niet aan de regels en vertonen levensgevaarlijk gedrag op hun brakke brikken. Het aantal ongevallen met fietsen is enorm en op dronken fietsen wordt niet gehandhaafd.

” In de nieuwe fietsstrategie is aandacht voor het oplossen van problemen, zoals stallingen in de binnenstad en een goed fietsnetwerk.”

Automobilisten moeten fors betalen voor parkeerplaatsen in de stad. Meer voorzieningen voor fietsers is leuk hoor, maar wie betaalt dit?

“Nieuw is dat het college ook werkt aan gedragsbeïnvloeding en het zelflerend vermogen van fietsers.”

Gatverdamme! Lekker de burger manipuleren. Dat is spruitjesdenken. Dat is communisme. Dat is socialisme. Dat is Noord-Korea. Dat is GroenLinks. Dat is Karin Dekkeriaans denken!

“Ook nieuw is de Fiets Effect Analyse (FEA). Dit betekent dat de gemeente bij nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen voortaan vanaf het begin van de planvorming kijkt naar de gevolgen voor de fiets.”

Laten we hopen dat ze bedoelen dat de effecten op ELKE vorm van vervoer worden meegenomen bij planvorming.

“Om de fiets letterlijk en figuurlijk meer ruimte te geven, zijn verschillende maatregelen denkbaar. De meeste kosten ook geld.”

De gebruiker betaalt. De fietser in 050 zal moeten gaan betalen voor voorzieningen. Op dit moment betaalt de automobilist gedwongen eenzijdig alle voorzieningen en wordt met zijn eigen bijdrage belemmerd ten faveure van openbaar vervoer en fietsers. Laat de fietser dus vooral zelf bijdragen aan zijn voorzieningen. Wel zo eerlijk. Je wil als fietser toch niet gezien worden als freerider? Het opeisen van gratis voorzieningen wordt maatschappelijk niet meer geaccepteerd, en als het goed is zijn juist fietsers maatschappelijk betrokken medemensen. Of alleen als het hen zo uit komt?

“Bijvoorbeeld het verwarmen van hoofdfietsroutes met aardwarmte om ze duurzaam sneeuw- en ijsvrij te houden.”

Jaaaa! Aardwarmte! We gaan lekker diep boren op zo’n 3KM diepte (net als de NAM) en gaan daar lekker in de poreuze zandsteen boren en pompen het water eruit en veroorzaken daarmee aardbevings maar dan heb je wel warme fietspaden! FACEPALM! DOUBLEFACEPALM! TIJDENS HET FIETSEN! KIJKMAMAMETZONDERHANDEN!

“Of het aantrekkelijker maken van  P+R-terreinen en stations om daar over te stappen op de fiets.”

NEIN NEIN NEIN. Het OV is de duivel. Het is een bodemloze put van bussen en treinen die je niet halen waar je bent, je niet brengen waar je wil zijn, nooit op het moment dat jij het wil. En bussen en treinen stinken. En OV-reizigers stinken.

“Meer ruimte voor fietsers op de Diepenring”

NEIN NEIN NEIN! Denk nou na! De Diepenring is de enige overgebleven ader die de binnenstad ontsluit. Dankzij dat briljante fileplan van Max vd Berg. Als je dit GroenLinks plan uitvoert kun je net zo goed meteen alle winkeliers in de binnenstad op een hoop gooien en doodvermoorden. Inclusief hun vrouwen en kinderen.

“het herinrichten van de Korreweg als fietsstraat”

Als er al een ideale weg is met gescheiden fietspaden dan is het de Korreweg al. Dit is pure autohaat, Paul de Rook. Doe dat masker af, dan zien we dat je stiekem Karin Dekker bent. Met je D666.

DENK NOU EENS NA PAUL

Want over vijftien jaar hebben we allemaal kleine zelfrijdende wagentjes en dan zijn fietsen (regen, wind, kou) en openbaar vervoer (stinkt) TOTAAL achterhaald. Lekker comfortabel in je elektrieke, warme, beschutte waggie van A naar B zoeven. Waggies die kneiterdicht op elkaar kunnen rijden en samen intelligent routes en voorrang bepalen. En geen ongelukken maken. Waggies die zichzelf parkeren. In zo’n toekomst zijn aparte fietspaden en busbanen overbodig.  In zo’n toekomst zijn verkeerslichten overbodig. De tijd dat een gemeente voor je bepaalt of je wel of niet veilig een kruising over kan steken, of een straat eenrichtingsverkeer is, is dan voorbij. Dat regelen de waggies helemaal zelf. In zo’n toekomst is openbaar vervoer zelfs helemaal verdwenen. In zo’n toekomst is alleen nog maar een open infrastructuur nodig met handige betaalbare parkeerfaciliteiten voor IEDEREEN, waarbij IEDEREEN eerlijk bijdraagt aan deze infrastructuur.

De fiets is dood. Leve de waggie. Daarom moet 050 NU al voorsorteren (hihihi) op een waggiestrategie.

P.S. Mensen op fixies, vouwfietsen en ligfietsen sowieso weren. En wielrenmeneren moeten meteen een totaalverbod. Niet alleen op wielrennen maar ook op geschoren benen.

P.P.S. graag nu gratis parkeren invoeren voor mijn KarinDekkerTrekker.