Kickr: de Tinder voor werkgevers

Kickr: de Tinder voor werkgevers
door Heerenboer Driekus Vierkant

Driekus had zich vermomd. Het zwart onder de nagels weggeschrobt. Benen geschoren, klompen uit, overall uit, en een blauwe glimmende galajurk gehuurd in Stad. Met opzet fors laat naar Martiniplaza gaan, zodat je kan doen alsof je haast hebt. Zonder een kaartje te hoeven tonen liep Driekus zogenaamd gestressed maar vrolijk groetend naar binnen, bij het VNONCW Noord gala. Brutalen hebben de halve wereld, helaas hebben de niet-brutalen nog steeds de andere helft!

Eenmaal binnen bleek men er geen Lagavulin te hebben dus de sfeer werd wat grimmig. Helemaal toen Driekus onverwachts oog in oog stond met Jeroen. Dijsselbloem! Onze NEMESIS! Ik liet pardoes mijn handtasje vallen, pakte hem op, keek achterom en zag drie grijnzende mensen naar mijn ronde achterwerk kijken: William Moorlag, Marc Calon en Wilma Mansveld. FML. FML. FML. Maar wacht! Dit is toch een ONDERNEMERS gala!? Wat moeten die LABBEKAKKEN hier!

 Nou ja. Gelukkig had Driekus al shoarma met scherpe saus gegeten bij Caïro, uiteraard met een blikje rode Fernandes, want die Dun Gesneden Drentie Nagelholt Met Gemarineerde Zuurkool heeft Driekus niet voorbij zien komen. Laat staan de Bavaroise Van Drentie Turf Geserveerd Met Een Frisse Sinaasappelsaus.

Moar goud, we dwalen af. Het hoofdprogramma begon! Driekus wurmde zich op een plekje op de eerste rij. En dacht. Hoe kan ik geld verdienen aan al die ondernemers hier. Wat is hun probleem? Waar ergeren ze zich aan?

En het schoot ineens door het brein als een opgevoerde Zundapp langs de Piet Venemakade: ontslagrecht.

Wat vinden ondernemers erg? Wat kost ze veel geld? Wat is hun grootste ergernis? Personeel dat niet meedoet maar er voor zichzelf zit. Van die mensen die altijd op hun rechten wijzen maar nooit plichten voelen. Die roddelen op de werkvloer. Die je positie proberen te ondermijnen. Die hun eigen agenda hebben. Die het achter de ellebogen hebben. Die geen teamplayer zijn. Die na maanden niks presteren loonsverhoging en een trekker van de zaak eisen.

Kom er maar eens van af. Want rechten. En ontslagbescherming. Of nog erger: CAO’s! De balans is totaal doorgeslagen! Kijk de tijd dat Heerenboeren personeel als slaven hielden die bij de Heerenboer verplicht hun eten moesten kopen en in de kroeg van de Heerenboer de helft van hun weekzakje opzopen is allang voorbij. CAO’s hebben hun nut gehad maar vakbonden remmen nu de economie. De snelle economie van tegenwoordig vergt flexibele arbeid. Maar wat doet de Nederlandse overheid samen met de vakbonden? Die schept een voedingsbodem waar personeel alle rechten krijgt, en de werkgevers met de handen gebonden zijn.

En dan moet je dat ondermijnende personeel ook nog uitkopen, je moet naar het UWV of naar een kantonrechter met dure advocaten (oh wat liepen er toch lekkere advocaten rond!) en je ergert je kapot en je bent niet met ondernemen bezig. Negativiteit in plaats van bouwen. En dan verdomme nog een transitievergoeding aan zo’n opportunistische labbekak betalen ook!

Nou daar heeft Driekus wat op gevonden:

KICKR: de Tinder voor Werkgevers

Kickr is een App (jaja broccoliboeren gaan ook met hun tijd mee) waar werkgevers anoniem het profiel invullen van de medewerker waar ze van af willen: NAW, privé mailadres, functie, salaris, bedrijfstak.

Als twee werkgevers in een vergelijkbare bedrijfstak een match hebben, checken we via Facebook of de twee werknemers elkaar kennen. Zo niet, dan krijgen ze allebei een aanbieding van het andere bedrijf: beter salaris, betere secundaire voorwaarden. Niet te overdreven, maar overduidelijk een mooie carrièrestap voor beide labbekakken.

Kijk dit soort medewerkers is niet loyaal. Als ze weg kunnen, doen ze het. Zeker als je ze verleidt met wat meer macht in je organisatie. Status, inkomen, invloed. Daar geilt dit type medewerker op. Samenwerken, teamspirit en bedrijfsbelang staan niet in hun woordenboek. Dus grote kans dat ze happen.

Na een gespeelde onderhandeling zorgen beide bedrijven ervoor dat ze elkaars medewerkers waar men van af wil, een prachtig contract aanbieden. Tegelijk. Daar ondersteunt Kickr bij. Medewerkers weten uiteraard van niets. Een contract voor onbepaalde tijd! Maar wel met een proeftijd van een maand.

En na een week gooi je ze eruit.

Toe. De. Le. Do. Kie. Geheel legaal. Kijk eens wat voor kosten we besparen! Advocaatkosten, transitievergoedingen, extra maanden salaris. Dat loopt snel op tot tienduizenden euro’s. Bovendien is er geen UWV nodig, geen kantonrechter nodig, dus we besparen de maatschappij ook geld. En we besparen de ondernemerts heel veel gezeik aan hun hoofd.

Kickr trekt de doorgeslagen bias van ontslagbescherming en CAO’s weer een beetje naar de gulden middenweg. Per succesvolle transactie vragen we €1000,- over te maken op bankrekeningnummer CH34 0034 0000 3434 3434 0 ten name van Driekus Vierkant WORLD DOMINATION Enterprises Cartel GMBH te Zug in Zwitsalland.

Moi!

Advertenties