De Troonrede van Koning Driekus

De Troonrede
Door Koning Driekus IV

opklik voor groot
opklik voor groot

Leden van de Staten-Generaal,

Nederlanders zijn steeds in staat de bakens te verzetten als omstandigheden daarom vragen. Tijdens de crisis van de afgelopen jaren hebben we die kracht…

…man man man! Ik krijg dit de strot niet meer uit! Rutte, voor die veertig K per jaar extra snoer je mij echt de mond niet meer. Wat heeft die speechwriter van jou er weer een ontzettend saai broddelwerk van gemaakt jonguh!

Ik maak er zelf wel iets van! Eens even kijken. Ah. De economie. Hier gaan we.

Ondanks de zware belastingen, een verouderd belastingsysteem, hoge staatsschuldlasten en miljoenen mensen die alleen maar meer geld van de overheid willen, is het Nederlandse werkgevers en werknemers toch nog gelukt het hoofd boven water te houden.

De overheidsfinanciën blijven een groot drama, want Minister van Cijfergoochelen en Dubbele Petten Dijsselbloem presteert het om dit land met TIEN MILJARD EURO dieper in de schulden te steken. Dat is duizend euro per niet-werkende gratis. Was dat die duizend Euro van jou, Rutte? No way dat ik Dijsselbloem mijn bankrekeningen laat beheren. Met je staatsschuld. Kijk dat een pseudo-liberaal als Rutte denkt: ‘na ons de zondvloed’, snap ik nog wel, maar lekker sociaal en solidair beleid is dit, Samsom, de schulden naar je kinderen en kleinkinderen duwen. Solidair op de pof, en straks mag Amalia die shit van jullie zeker gaan opruimen.

Nee hoor, we gaan kadootjes uitdelen. Op de pof leven is een linkse hobby maar het wordt verkocht als rechts beleid: goedkopere belastings zodat je een schoonmaker kan aannemen. Ik stel voor om schoonmakers de Tweede Kamer in te jagen: de bezem door dit poppenhuis!

Natuurlijk moeten de belastingen omlaag. Dat is evident. Maar de staatsschuld moet ook omlaag. Dus de enige manier om verder te komen is verder snoeien in je uitgaven. Terug naar de core van de overheid: bestuur, veiligheid, infrastructuur en zorg. Met hervormingen in het belastingsysteem: een flattax, zodat iedereen in dit land netjes bijdraagt. Kijk, dan verlaag je de belastings dusdanig dat werken en ondernemen in Nederland weer loont. Dan stimuleer je mensen om ook echt verantwoordelijkheid te nemen. Dan concurreert Nederland internationaal weer. En wordt Nederland weer de Koning, ja de eindbaas van de wereld! Optimisme komt voort uit het hebben van een actieve plek in de maatschappij. Optimisme betekent geluk, en welvaart. Gemiste kans dus.

Ja, de zorg. De zorg trekken we beter weer naar ons toe. Het moet eens afgelopen zijn met de van Boxtels en Rouvoetjes die met zoveel petten op zichzelf verrijken. Of je privatiseert echt, of je doet het niet. Ik ben zo klaar met die halfbakken polderpseudoprivatisering.

Over dubbele petten gesproken. Nederland is het enige land in de EU dat een internationaal verdrag tegen corruptie middels lobbyisme tegenhoudt. Ja omdat de hele Eerste Kamer gevuld is met corrupte beroepslobbyisten! Daarom neem ik bij deze het besluit dat we de Eerste Kamer opheffen en vervangen door een Constitutioneel Hof. Waarom? Omdat we vanaf nu, net als echte democratische rechtstaten, alle wetten willen gaan toetsen aan de Grondwet. Welke imbeciel heeft ooit bedacht dat dit verboden was? Ja Plasterk, daar ga je straks mooi nat mee, met je ongebreidelde nieuwsgierigheid naar wat andere mensen naar elkaar whatsappen en DM-en… Max, stop met giechelen!

Natuurlijk komen mensen graag naar Nederland. We zijn een tof land. Alleen die regen hè! Die hele wetenschappelijke bende hebben we decennialang volgepompt met miljarden maar nog steeds kunnen ze geen regen tegenhouden, laat staan het weer of het klimaat voorspellen. Toeristen zijn welkom want ze spenden hier hun doekoe’s aan bier, bitterballen en vrouwen. Buitenlandse bedrijven zijn welkom want dat levert goede handel op. Vluchtelingen moet je helpen, en het liefst zo snel mogelijk dichtbij waar ze wonen zodat ze ook snel kunnen terugkeren om hun land op te bouwen. Migranten zijn ook welkom, maar de eerste vijf jaar moeten ze wel ff bewijzen dat ze bijdragen aan onze maatschappij zonder erop te kunnen teren. Daarna mogen ze permanent helpen dit land verder te bouwen.

En dan normen en waarden. We moeten wel een beetje samenleven hier mensen. Dus niet op elkaar teren, maar wel elkaar helpen. Stimuleer elkaar. Hehe. Hehe. hehe. Max, wat zit je nou te kijken!? Goed. Kijk wij Nederlanders zijn helemaal niet verdraagzaam. Het interesseert ons gewoon niet wat je gelooft of doet zolang we er maar geen last van hebben. We laten je je sprookje geloven, als je ons ook onszelf laat zijn. Dus als je ’s nachts, gehuld in niets meer dan een kinky BH, op klompen, beneveld van de Lagavulin, met twee #luievrouwen aan de arm, luidkeels de Heilige Harige Billendans doet, moet dat gewoon kunnen, ja! Eh, ja sorry Max, theoretisch voorbeeld natuurlijk hè. Hehe. Kuch.

De overheid heeft een voorbeeldfunctie bij het uitdragen van gedeelde waarden. Daarom roep ik bij afloop van deze rede, het volledige kabinet, maar ook de volledige tweede kamer bij mij op het matje. Met Mark Rutte voorop. En hij mag mij gaan uitleggen hoe het nu ook alweer zit met de onderste steen van MH17. Dijsselbloem mag me vertellen hoe het zit met die snel betaalde EU-naheffingen. En zo heb ik met nog wel wat meer mensen vele appeltjes te schillen. Ik zal eens wat normen en waarden in hun verderfelijke politieke bolletjes stoppen! En ja, in het kader van transparantie, knal ik alles live op de socialmedia.

Dan Groningen. Alle Groningers worden uitgekocht en mogen elders gaan wonen. Heleen Mees heeft gewoon gelijk! Moment, ze DMt me net. Jajaja, jij ook Drie Kusjes, ja jij ook waar je ze maar wil, maar luister moppie ik ben ff druk. Hoezo stuur je me nu een foto van een vogeltje? Is dat het twittervogeltje? Anyway, vervolgens dwingen we alle medewerkers van Financiën, EZ, Shell, NAM en Exxon in Nederland in Groningen te gaan wonen.

Leden van de Staten-Generaal,

Nederland is een klein landje met een grote mond. We denken dat we op het wereldtoneel echt een rol spelen. Nou ja dat was misschien zo in de 17e eeuw of zo, en de afgelopen decennia deden we het best niet slecht. Maar we zakken af.

Hier mocht alles. Hier was vrijheid. Hier zegevierde democratie en de rechtsstaat. Nu heb je bijvoorbeeld Plasterk met zijn extremistische tapwet, en moralistisch broccoli-vretend goedvolk dat aan onze met bloed bevochten vrijheden en verworvenheden tornt. We hebben corrupte politici die beschamend handelen in netwerk en invloed. En zeggenschap over ons soevereine landje hebben we aan megalomane Eurofiele technocraten overgedragen.

Hier hadden we een zuivere en betrouwbare handelsmoraal, waar Nederlanders eeuwenlang om werden geroemd. Nu hebben we meer doofpotten dan Tweede-kamerleden.

Hier waren kansen. Nu hebben we vooral belastingdruk en een met nietszeggende HBO-diploma’s strontverwende arbeidersklasse. En we hebben een staatsschuld waarvan niemand nog weet hoe we er ooit vanaf komen.

Ik ben er wel klaar mee. Ik heb een aantal opties overwogen. Ik dacht, we kunnen Nederland wel verkopen aan Duitsland. Lekker cashen en bier drinken in Griekenland, YOLO.

Maar ik heb een leuker idee. Als die hele democratische poppenkraam zo verpest is, ik trek de stekker eruit. Revolutie! We worden weer een echt koninkrijk maar met moderne volksraadplegingen, en ik zal op handen en voeten gedragen worden door het volk! Weg met het lobbyisme, weg met de bestuurscultuur. Op naar leiderschap! Visie! Op naar Nederland als nieuwe wereldmacht! We stropen de mouwen op!

De koning is dood! Lang leve Koning Driekus!

Guards!!! Pak de mestvorken! Haal het pek en de veren!

En een flesje Lagavulin graag.

Drie Kusjes. Dat is op zijn Nederlands.