Inkomensforfait

Inkomensforfait
Door financieel en grondverzet nivelleringsexpert Driekus Vierkant

lekker nivelleren
lekker nivelleren

Ja moi! Driekus heeft zich aangemeld bij D66 en dat betekent dus toch een stukje politieke verantwoordelijkheid naar demense toe op je nemen. Toegegeven, ik moet nog in die D66 cultuur komen, en zal me echt proberen in te houden meningen te verkondigen en keuzes te maken. Überhaupt een mening vormen is al een twijfelachtig punt. Denk ik. Weet ik niet. Eigenlijk. Maar wie ben ik. Ja wie ben ik.

Vandaag gaan we het over belastingen hebben: naast Doutzen Kroes jullie meest favoriete onderwerp.

Asobelastingen. We noemden er gisteren al een paar. Ook een asobelasting, is het huurwaardeforfait. Stel je hebt een huis. Dan zou je dat kunnen verhuren. Toch? Je kan toch zelf in een tent gaan wonen immers. Dus dan zou je er huurinkomsten uit kunnen halen. Toch? Ja dat je die inkomsten in werkelijkheid niet hebt, doet er nu even niet toe. Die fictieve inkomsten worden belast. Vat u hem? U betaalt belasting over fictieve inkomsten omdat het huis waar u woont ook verhuurd zou kunnen worden. Zo ver is de overheid van het padje.

Dat is niet het enige voorbeeld. Zo worden ondernemers geacht zich vanaf dag 1 €40.000 salaris uit te keren. Of je bedrijf nu wel of geen winst maakt, of je dat geld misschien beter had kunnen investeren. Maakt niet uit. Als een ondernemer besluit zich maar €20.000 salaris uit te keren, om het bedrijf meer toekomst te geven? Maakt de belastingdienst niet uit. U zult toch belasting betalen over het niet uitgekeerde salaris. Zo ver is de overheid van het padje.

Maar! Driekus to the rescue! Ik heb even mijn groene D66 pet opgezet, en ben liberaalsocialistisch solidair met alle partijen, van links naar rechts. Zo weet u dat de linkse partijen heel graag meer belastingen innen, en om solidariteit vragen. Waarbij de rechtse partijen liever iedereen gelijkwaardig achten en verwachten dat iedereen zijn steentje bijdraagt.

Met trots presenteert D66kus Vierkant… (tromgeroffel)

*** HET INKOMENSFORFAIT ***
Iedere Nederlander wordt geacht een inkomen van €40.000 te hebben.
Je hoeft dat inkomen niet te hebben. Moet je zelf weten.
Maar we belasten je wel voor 52% over je fictieve inkomen van €40K.
Oftewel, elk jaar draagt iedereen €20.800 bij aan de staatskas.
Jong of bejaard. Uitkering of niet. Miljonair of niet. 

Hoe solidair is dat! We nivelleren maximaal! Hoe links is dat! Hoe rechts is dat! Hoe geniaal D66 is deze middenweg. Even snel rekenen, dat is €353,6 miljard voor de staatskas per jaar. W000T.

Dat ze bij MinFin nog niet zelf op dit geniale idee zijn gekomen. Het zegt iets over de potentie van Driekus binnen D66. Alexander Pechtold, maak je borst maar nat!

Drie Kusjes.