Infoversum

Infoversum
door omniverseel sterrenkijker Driekus Vierkant

serveimage

Het was 20 juli 1969. De dag dat Neil Armstrong de stars and stripes op de maan plantte. Het was exact op dat moment dat Driekus werd geboren. Je kan je dus wel voorstellen dat Driekus iets met sterren heeft. Overigens, de eerste ster die ik zag was die van mien moe, en ik schreeuwde er hard bij om de longen vol te zuigen met hun eerste zuurstof. Maar dat terzijde.

Nog maar zeven jaren later lag Driekus op een zwoele zomeravond in het twee kontjes hoge grasland van Kiel-Windeweer, met een even jonge boerinnendeerne in de arm en een grasspriet in de mond verwonderd naar de sterren te kijken. Driekus, fluisterde ze dan. Driekus. Maar Driekus dacht alleen maar na en keek omhoog. De neuronen in zijn hersens knetterden. Over de immense grootheid van sterrenstelsels en hoe het model van die microscopische atomen met hun elektronen zo sterk lijkt op dat van ons grote zonnestelsel. Zouden er wezentjes zijn die op een elektron wonen en dat hun Aarde noemen? En zijn wij dan Goden die met onze nucleaire kennis atomen splijten en fuseren en daarmee complete werelden wegvagen en scheppen als waren het grote oerknallen? En was dat dan goed, of fout? Nee, tussen Driekus en zijn jeugdliefde daar in het veld werd het nooit iets, zo diep was Driekus in die tijd verzonken in natuurkundige, sterrenkundige en filosofische mijmeringen.

We reizen even als een Buck Rogers door de tijd naar het futuristische tijdperk van 2014. In Stad Groningen wordt het prestigieuze Infoversum geopend, door initiatiefnemer prof. dr. Edwin Valentijn, die hork van een interimburgemeester Ruud Vreeman en CCCP kosmonaut CdK Max van den Berg:

Het Infoversum was een initiatief van sterrenkunde van de RuG, en medefinanciers waren de Gemeente Groningen en de Rabobank. En nog veel meer partijen want de website, die inmiddels offline is gehaald, heeft Driekus alsnog kunnen achterhalen uit de duistere nebula’s der interwebs:

Schermafbeelding 2016-07-16 om 13.11.59 Schermafbeelding 2016-07-16 om 13.12.13

Want u raadt het al. Al het geld is FOETSIE. Miljoenen weg. €2,5 miljoen publiek geld verdampt, als een Noord-Koreaanse raket. Alle mensen in bovenstaand lijstje, ALLE betrokkenen hebben liggen slapen. Wensdenken. Rekent u maar even mee:

Schermafbeelding 2016-07-16 om 13.25.03

Wat Driekus dus in 1 minuut in een excelsheetje duwde, hebben ALLE genoemde partijen nagelaten en hoe heet dat in Driekusland? ONBEHOORLIJK BESTUUR. Een dikke schop met de klomp onder hun ster mogen ze hebben! Dus bij deze zijn de namen van alle betrokkenen, ondanks hun poging om de site offline te trekken, vereeuwigd in de sterren van het Internet.

Het businessmodel van het Infoversum was berekend op 260000 betalende bezoekers per jaar. Met 265 stoelen zou het Infoversum bij 300 open dagen MEER DAN DRIE KEER PER DAG uitverkocht moeten zijn. Nou dat lukt de Moulin Rouge in Amsterdam misschien, maar die hebben andere CONTENT dan het Infoversum dat met een maatwerk surround projectiesysteem alleen maar films kan vertonen die specifiek voor het Infoversum gemaakt zijn.

Hee, het neerzetten van een compleet proprietary duur systeem wat nergens anders voor kan worden gebruikt, het doet ons ergens aan denken! Waar kennen we meneer Valentijn nog meer van?? Jawel, gevonden!

Schermafbeelding 2016-07-16 om 14.12.24

Weet u ons verhaal van onlangs over de RuG en IBM nog?? Men wil tientallen miljoenen publiek geld voor een nieuwe supercomputer, een kijk-mij-de-langste-hebben speeltje voor universitaire bestuurders en sterrenkijkers. Een supercomputer waar specifiek programmatuur voor moet worden gemaakt, dat nergens anders gebruikt kan worden. De computerspecialisten van de RuG zelf, vinden de supercomputer een kreng en bouwen liever zelf goedkope systemen waar ze wel mee uit de voeten kunnen. Ziet u ook de overeenkomsten?? De Blue Gene supercomputers zijn erg duur oud schroot… een insider quote:

CmhWvgJWEAASBio

Laat het Infoversum eens een wijze les zijn en zet een DIKKE STREEP door die supercomputer. Wees eens een heldere ster. 

Gaan wij nu even sterren kijken. Drie Kusjes en never give up, never surrender!

 

sterren kijken
sterren kijken