Stop de broccolisering

Hoe milieuvervuilend groente is

door broccoli-expert Driekus Vierkant

Wist u dat maar liefst tien procent van al het aardgas in Nederland wordt gebruikt om groente en fruit in glastuinbouw te kweken?

Wist u dat maar liefst vijfentwintig procent van al het aardgas in Nederland wordt gebruikt om kunstmest van te maken?

Ja u leest dat goed. 35% van al het aardgas wordt opgebrand om u te voorzien van appels, peren, tomaten, paprika, komkommers, sla en broccoli.

Bij het verbranden van 1 kubieke meter aardgas wordt 1,8 kilo CO2 de lucht in gepompt. Met 1/3 gasgebruik voor het telen van groente en fruit, is deze industrie verantwoordelijk voor het pompen van miljoenen kilo’s CO2.

U leest het goed. De broeikassen zijn één van de grootste veroorzakers van klimaatverandering. Nu snappen we de term broeikaseffect ook beter.

Al jaren voeren fanatici een hetze tegen vlees eten. Vlees eten zou slecht zijn voor het milieu en je gezondheid. Daarbij vergeten ze voor het gemak dat dieren heel efficiënt in staat zijn om voor mensen oneetbaar gras om te zetten in gezond en lekker voedsel. Ze gaan voorbij aan het feit dat hun geliefde groente een veel grotere veroorzaker van klimaatverandering is.

Bovendien levert aardgas nog veel meer schade op: aardbevingen. Stel dat uw huis vol met barsten zat en u zich zorgen maakte over de veiligheid van uzelf en uw gezin. Niet alleen uw gasconsumptie thuis maar ook uw groente-eetgedrag draagt direct bij aan de onveiligheid van mede-Nederlanders.

Om meer mensen bewust te maken van dit probleem introduceert Driekus Vierkant het GASVRIJE GROENTE & FRUIT keurmerk! Gratis te gebruiken door alle partijen in de voedselketen: boeren, handelaren en supermarkten. Je mag het keurmerk gratis gebruiken, op voorwaarde dat je groente en fruit  gegarandeerd aardgasvrij is geproduceerd. Dus zonder aardgasverwarming in kassen, zonder met aardgas gemaakte CO2 in je kassen, en zonder uit aardgas geproduceerde kunstmest.

DOWNLOAD HET GASVRIJ KEURMERK HIER:

Oh ja nog één voorwaarde. Het keurmerk mag niet op broccoli worden gebruikt. Want broccoli is vies. Broccoli stinkt. En je produceert er ook nog eens veel methaan door. Bah. Je bent nooit gasvrij met broccoli. Slecht voor het milieu. Stop de broccolisering van de samenleving!

Eet gezond, eet groente met mate.

Drie Kusjes van Driekus Vierkant

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s