Schade

** Schade **
door schadeinspecteur en belastinginspecteur Driekus Vierkant

Ze zijn boos! Zij van de SP. Sandra Beckerman en Eelco Eikenaar. Want er is Groot Onrecht! De Belastingdienst heft belastingen over schadevergoedingen rond aardbevingsellende! Dit kan zelfs ten koste gaan van je toeslagen! Boe! Ophef! Boosheid! Kamervragen!!1! (ja echt).

Heerlijk ironisch om SPers eens te laten voelen wat de welverdienende medeNederlanders altijd voelen: de belastingdienst in je nek. Kwam de SP altijd maar zo op voor de hardwerkende Nederlander.

Wat is er aan de hand? Nou, niks, eigenlijk. Ten eerste is er geen enkele huurder door getroffen. Daarmee is sowieso al 90% van de SP-ers niet getroffen, immers die wonen graag (scheef) op uw kosten in sociale woningbouw. Dit niet-ophefje treft hoogstens pandeigenaren, en dan ook eigenlijk niet.

 1. Als je als pand-eigenaar schade hebt en er voor kiest om deze te laten repareren, is er niks aan de hand.
 2. Als je schade hebt, en er voor kiest om dit bedrag uit te laten keren, en het geld vervolgens uitgeeft, is er ook niets aan de hand. Of je dit geld nu uitgeeft aan schadeherstel of aan drank en vrouwen, het maakt niet uit. Er is niks aan de hand.
 3. Alleen in het mogelijke geval dat je ervoor kiest om een schadevergoeding op je bankrekening te laten staan, in plaats van bijvoorbeeld je huis te repareren, zou het kunnen voorkomen dat de fiscus je behandelt als iedere andere Nederlander met een beetje centjes op de bank: als prooi. En ja dat is even wennen voor een SPer, die liever altijd aan de netto-ontvangende kant zit.

Want hoe zit het nu? Nou, de fiscus vindt het niet eerlijk dat mensen die een hoop geld op de bankrekening hebben staan, alsnog een beroep doen op de maatschappij. Je eet eerst je eigen centjes op, voordat je de kosten voor jouw levensonderhoud op de rest van de maatschappij afwentelt. En hier zijn we het roerend met de belastingdienst eens. Ergo, als je schadevergoeding uit laat keren en er vervolgens niets mee doet, dan heb je dus best veel geld op je spaarrekening staan, die je ook kan gebruiken voor bijvoorbeeld eten en kleren voor je kinderen. Je *hoeft* je huis niet met dat geld te verbouwen, en wij hoeven je dan ook niet extra geld toe te stoppen. Wel zo eerlijk. Toelagen zijn geen recht, maar een vangnet, stelletje opportunisten.

Daarnaast stelt de fiscus dat als je best wat spaargeld hebt, je hier belasting over moet betalen. Dit vinden we een totaal asociale regeling, want over je spaargeld heb je immers al belasting betaald. Nederlanders vinden dit een roofregeling. Tot nu toe hoorde je de SP nooit over deze verschrikkelijke belasting: zij zitten immers niet aan de betalende maar aan de ontvangende kant. Maar nu ineens zielige boze mensen met een schadevergoeding ook ineens – net als iedereen die wat centjes heeft – eerlijk en solidair volgens dezelfde asoregeling worden behandeld, huilen ze van de SP krokodillentranen en moeten er vragen worden gesteld. Godgeklaagd populisme en hypocrisie van de SP.

Concluderend, niemand wordt werkelijk getroffen, en als je wel wordt getroffen heb je het er zelf ook volledig naar gemaakt.

De RONO en Krantje huilden net zo hard mee, in een handig 1-2tje met de SP (en ook de PvdA trouwens, Henk Nijboer!), zonder zich verder te verdiepen in deze materie en context te geven zoals Driekus hier wel netjes doet. Want ja. Die generatie journalisten daar zijn net zulk links volk. En ophef = clicks. Om geen primeurtje en clicks te missen laat je je misbruiken als de propagandamachine van de SP. Gadverdamme wat laag en dom. Foei. Wederom een blamage voor de journalistiek dat morgen op het 10:00 redactieoverleg keihard afgestraft zou moeten worden, met dit artikel integraal in de krant en voorgelezen op radio en TV en de interwebs.

Okay er is een theoretische groep mensen die vlak voor het eind van het jaar een schadevergoeding uitgekeerd krijgt, en dit pas in het nieuwe jaar aan hun krotje uit wil geven. Die hebben te maken met de peildata van de Belastingdienst. We begrijpen wel dat deze mensen mogelijk nog nooit stil hebben gestaan bij de verderfelijke praktijken van de belastingdienst, en daarom alhier extragratis belastingontwijkingstips van een ervaringsdeskundige:

 1. Zorg dat die centen niet rond de jaarwisseling op je bankrekening staan. Pin alles na de kerst, stop de flappen in je matras en stort het geld de volgende week weer op je bankrekening. De bank zal je wel ff melden bij de autoriteiten wegens mogelijk witwassen. Niet dat het illegaal is wat je doet, het valt alleen nogal op.
 2. Daarom hier een betere optie: vraag de partij die de schade uitkeert dit pas na 2 januari te doen.
 3. Stort het geld voor de jaarwisseling op de bankrekening van een of andere sloeber en haal het er daarna weer af. Zijn probleem, kan vast toch niets betalen bij de fiscus.
 4. Of laat het geld op een derdenrekening van een advocaat of notaris storten. Trololo. Sja officieel moet je het wel opgeven, maar nou en lekker puh.
 5. Ga met kerst naar het Casino, zet alles op zwart of op rood, en je hebt of niets (je behoudt dus lekker je toeslagen, uitvretert!) of je hebt je centjes verdubbeld en wat maakt het dan nog uit!
 6. Een hippere variant: koop NA de kerst bitcoins, geef ze niet op en hoop op het beste. Als je er een Lamborghini aan overhoudt, denk dan even aan Driekus.
 7. De echte YOLO optie: geef de helft van je centjes uit aan drank, auto’s en vrouwen en smijt de rest over de balk.
 8. Er is vast nog wel een geinige buitenland bankroute te bedenken waardoor je het geld via diverse buitenlandse bankrekeningen rond de wereld laat gaan, waardoor het tussen kerst en 2 januari een aantal dagen uit het zicht is en daarna ineens weer op je rekening verschijnt. Lachen toch.

Drie Kusjes op je boze tomaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s