Weg met de Martinitoren. Leve de Martinetoren

Weg met de Martinitoren. Leve de Martinetoren!

 Groningen, 8 juni 2020 – “De Martinitoren is een fallussymbool van eeuwenlange overheersing van vrouwen, minderheden en andersgelovigen door het witte mannelijke geprivilegieerde patriarchaat.”

Dat zeggen GroenLinks en D66 uit Groningen in een gezamenlijk statement. De partijen vinden de Martinitoren niet meer van deze tijd.

“Het is 2020 en in onze progressieve tijdgeest kan het niet zo zijn dat zo’n mannelijk symbool het beeld van de stad dusdanig bepaalt”, zegt Glimina Chakor van GroenLinks.

“GroenLinks wilde de Martinitoren slopen, maar dat vonden zelfs wij iets te radicaal”, vervolgt Wieke Paulusma van D66; “we hebben diverse varianten voorgesteld waaronder het roze of in regenboogkleuren schilderen van de Martinitoren, maar we vonden in de VVD een onverwachte medestander die een fantastisch compromisvoorstel deed.”

“Ja wij stellen twee nieuwe torens voor: De Martinetoren en de Alettatoren. Twee ronde vormen, die het warme, gastvrije, zachte en vrouwelijke karakter van de stad benadrukken” vult Ietje Jacobs-Setz van de VVD aan: “echte blikvangers!

twee feminiene torens ter vervrouwelijking van de Groninger sky-line. Artist impression, vrij naar de fantasie van de architect. Definitieve ontwerp volgt nog.

Christenunie en CDA zijn not amused. “Het raakt ons diep in onze overtuiging dat er partijen zijn die proberen dichter bij God te komen, in deze tijd waar meningen, fakenews en bijgeloof belangrijker lijken dan feiten.”

De  Fractie 100% Groningen reageerde daarop: “Christenen doen altijd zoveel moeite om dichtbij god te komen, terwijl je met een simpel orgasme al echt dichtbij god komt, dus er is niets mis met enige erotische symboliek in deze stad, doe niet zo op je pik getrapt, man.”

De PvdA is voorstander van het plan, zolang het sociale karakter van de stad geborgd is en de twee torens lichtende bakens van gemeenschapszin worden. De partij stelt een inspraakprocedure voor, zodat de Groningers bijvoorbeeld kunnen kiezen uit de definitieve vorm en kleur, maar kreeg in D66 een ferme tegenstander van een referendum.

Een suggestie van Student en Stad om bovenin de Martinetoren en de Alettatoren kroegen te beginnen genaamd respectievelijk PRONT en FERM kreeg bijval van de VVD. “Als er maar bitterballen zijn. Groninger bitterballen. Niet van die Friese.”

“En zeker geen Marokkaanse bitterballen”, vult PVV aan.

De SP was overal op tegen. Tenzij er gratis frikandellen worden verstrekt aan minima, betaald door het grootkapitaal. D66 en GroenLinks gingen daar niet in mee: “elke associatie met mannelijke vleselijkheden past gewoon niet in de huidige denkbeelden.”

De VVV overweegt om het cadeauassortiment uit te breiden met zachte mini Martinetorens en mini Alettatorens. Als sleutelhangers, als knuffelkussens, en ook t-shirts met afbeeldingen. “We doen alles voor een warm en zacht onthaal.”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s