Asbest in Hagelslag?

Asbest in Hagelslag?

 Door de cacaofantasierijke chocoloco Driekus Vierkant

Donkere wolken pakten samen boven Kiel-Windeweer. Het hagelde buiten. De ijzige stenen roffelden onophoudend tegen het keukenraam, alsof ze Driekus waarschuwden voor naderend onheil. Die ouwe boer zat daar, nog ruikend naar slaap in zijn anti-broccoli shirt en johndeere onderboxem, te piekeren en te peinzen na het sobere ontbijt aan de oude keukentafel van zien boerderie.

De koperen petroleumlamp met glazen kap en rijke ornamenten was met een haak aan de zware balken geschroefd. Er was een fitting in geplaatst en het licht van de gloeilamp sloeg zwarte schaduwen over wat er op de oude tafel stond: een lege fles Lagavulin, waar Driekus en zijn buurman zich gisteren aan laafden, waardoor zijn brein nu zelf ook bestond uit donderwolken. Een zak lang houdbaar witbrood. En een pak hagelslag.

Ja, hagelslag. Zijn grove hand ondersteunde zijn zware hoofd met wilde bruine krullen terwijl hij aan de tipjes van de vingers van zijn andere hand likte en hagelslagjes pikte tussen de broodkruimels vanaf zijn boerenbonten bord. Daar kon hij van genieten. Hagelslagjes snoepen van je bord.

Hij kon veel van zich af laten glijden, maar dit niet. Vermeend asbest in hagelslag. Het klinkt zo ongeloofwaardig dat het best eens waar kon zijn. Van die kleine vezeltjes in die heerlijke gesuikerde cacaokorrels. Hoe konden die hagelslagjes met cacaopoeders en suikerpoeders anders hun structuur behouden?! Best logisch dat je daar van die handige vezeltjes voor gebruikt. De voedselindustrie kennende zoeken ze altijd de grenzen op van wat wel en niet kan. Lage kosten, hoge opbrengst. En een consument die blij is met vet en suiker.

https://www.reddit.com/r/Gamemeneersubmissies/comments/bmhari/asbest/
Het zal toch niet he! https://www.reddit.com/r/Gamemeneersubmissies/comments/bmhari/asbest/

Op zich is asbestvezeltjes eten niet gevaarlijk. Althans, er waren nooit onderzoeken of klachten, toch? Ja kijk, asbest inademen is geen goed plan. Maar wie verpoeiert er nou hagelslag om het vervolgens op te snuiven? Geen zinnig mens die dat doet, toch? Dus als het eten ervan onschadelijk is, waarom dan ook niet hè. Althans, de schadelijkheid van hagelslag waar asbest in zit opeten is domweg niet aangetoond.

Vermeend dan hè. Want asbest staat niet op de lijst met ingrediënten op de verpakking van hagelslag. Maar als jij asbest in hagelslag zou verwerken en er is geen bekendheid van schade bij eten, zou jij het dan wel vermelden? Nee natuurlijk niet. En dat is wat het allemaal ook zo lastig maakt. De MSM schrijft er ook nooit over. Het houdt je daarom als gezond argwanend en onafhankelijk denkend burger gewoon bezig. Vooralsnog eten we gewoon lekker veel hagelslag. En ademen we het niet in. Voor de zekerheid.

Driekus had intussen alle hagelslagjes van zijn bord opgesnoept. Hij pakte de fles Lagavulin. Trok de kurk eraf. Hij zette de fles aan zijn mond, om het laatste drupje zoete en rokerige godendrank te proeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s