Fietsenstallings

Fietsenstallings
Door vélociclette en bicypède specialist Driekus Vierkant

Met dit weer groeien de broccoli’s vanzelf dus lag Driekus te knuvvelen met een fles Lagavulin (de stagiaire die Lavagulin schreef die hebben we naakt achter een trekker over de Kielsterachterweg getrokken) in de bedstee.

Ja en dan verveelt deze Driekus zich. En wat doet een Driekus die zich verveelt? Foto’s van Luievrouwen kijken. Check. Eem lekker de vette pokkel krabben. Check. Plannen bedenken om Buurman Schetema een loer te draaien. Check. Denken aan hoeveel werk het is om een okselschetenfestival te organiseren en alvast lachen wat die Rooie van 91 daar van vindt. Check. En een beetje surfen op de Interwebs. Dus kwam Driekus op de site van de RONO en wat zag hij dat ze in Stad van plan waren?

‘Fietsenstalling in voormalige V&D’

Nou is dat best een goed idee. Om al dat roestende lelijke ijzer van de straat te rossen. En ver uit het zicht te plaatsen. Want dan heb je in Stad ja weer beter zicht op al het moois aldaar ja. Trekkers bijvoorbeeld. En studentes. En mensen met raar haar.

Maar dat was niet alles. De volledige kop was:

‘Fietsenstalling in voormalige V&D kost ruim vijf miljoen euro’

Yo moiiii! Tou eem zeg. 5.400.000,00 Euro’s verbouwingskosten. Plek voor 1500 fietsen. Dat is €3600 per beugel. Worden dat gouden beugels? Wordt je fiets dan eem lekker gepoetst? Je banden opgepompt? Je kettings een smeerbeurt? Mag je achterop terwijl een studente je naar huis fietst?

3600 Euro per plek… Stel dat je dit in 15 jaar afschrijft. Dan is dat nog steeds €240 per stallingsplek per jaar. Zesenzestig cent per dag. Dit zijn alleen al de herverbouwingskosten. Niet de totale kosten.

op een oude fiets moet je het leren maar het rijdt wel minder strak
op een oude fiets moet je het leren maar het rijdt wel minder strak

Als je uit die kosten wil komen dan moet je toch al snel 2 euro per fiets per dag gaan vragen voor een stalling. Maar ja voor 2 euro kun je ook BIER kopen. Dus kwakken die studenten hun bottenrammelaar gewoon weer ergens neer.

En handhaven heeft ja ook geen zin ja want fietsen hebben geen kenteken. Succes met het weghalen van duizenden fietwrakken per dag.

Of denkt de gemeente 050 ook deze stalling te gaan subsidiëren? Dat de gemeenschap weer moet opdraaien voor het parkeerprobleem van dronken studenten en luie ambtenaren en van die milieubewuste zure correcte culturele PvdAgroenlinksD66 muntthee slobberwijn stadstypes die-geen-auto-willen-maar-een-bakfiets-want-dan-hoor-je-er-helemaal-bij? Want vooralsnog zijn fietsenstallingen gratis, dus gesubsidieerd. Bah subsidie.

Dat wordt interessant. Parkeersubsidie. Zouden automobilisten heel blij van worden. Want vooralsnog worden zij flink beroofd van hun centjes in ruil voor een kortstondig plekje voor hun prachtige melkkoe. De duurste vierkante meters stad? Niet de huisjesmelkers. Nee: parkeervakjes. De gemeente Groningen is een kinderkopjesmelker.

Daarom zetten wij de John Deere gewoon gratis op de Ossenmarkt. Bovenop die fietsen, hehehe.

Drie Kusjes en DRAAG NOU DIE HELM DAN FIETSERS anders krijg je geplette kinderkopjes en dat willen we niet met zijn allen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s