Wie is Driekus Vierkant

Driekus Vierkant copyright
Driekus Vierkant copyright

Hendricus Johannes Vierkant zegt moi!

Wie is Driekus Vierkant?

Driekus Vierkant zijn Groningers. We twitteren dus ik besta. Er is niet één Driekus. We zijn met zijn negentienen. Mooi woord. Negentienen. Negen Tienen. Dat is best wel Cum Laude. Meervoud van Negen en Tien. Het enkelvoud van negen is negen. Het meervoud van negen is negen. Het meervoud van Drie is zes, negen, -hee weer negen. Grappig joh.

We hebben verder niks met negen. Doe ons maar Drie. En Vier. Drie kusjes. Vier kantjes. Grappig wel dat vierkanten dus vier kantjes hebben. Alsof er over na is gedacht. Cirkels zijn daarom alleen al stom. Maar we dwalen af.

Onze redactie bestaat uit ondermeer @VierkusDriekant, @DikkeDriekus, @DolleDriekus, @DeEchteDriekus, @Echte_Driekus, @HaanvanDriekus, @JezusDriekus, @Drieka, @Driekus_JR, @Voorliegster, @juridriekus en zo zijn er nog een paar geniale Driekussen. Maar ze twitteren nauwelijks op die accounts want @driekusvierkant is ons time-sharing account. Pas op! Er zijn ook nepdriekussen actief en je herkent ze vooral aan hun ondermaatse humor.

Driekus nummer 19 was sinds een kroegentocht in 050 spoorloos verdwenen, evenals de sleutels van onze trekker. We hebben Driekus 19 teruggevonden maar nu bleek ze af en toe broccoli te eten, nauwelijks nog Lagavulin te drinken en droeg op zondag niet eens klompen, dus hebben we haar gedwongen katvanger te worden en ze mag nu alleen nog maar twitteren over Kuiken en Luievrouwen.

Driekus Vierkant is een parodie op jezelf.  Iedereen is een Driekus. Wij zijn een Driekus. Jij bent een Driekus. Maar dan geen echte. Want dat zijn wij al. Iedereen heeft aandacht nodig. Driekus geeft aandacht. Gewild en ongewild. Soms zonder reden, soms met plezier, soms om te plagen en soms om misstanden aan te pakken. Als iedereen een Driekus is, is niemand een Driekus.

Driekus Vierkant is de Multatuli van Kiel-Windeweer. Of beter gezegd: Multatuli is de Driekus van Indonesië. Alleen is hij dood. En wij niet. Kun je dus trots op zijn. Multatuli overleefd. Driekus is een filosoof maar dan eentje met de klompen in de klei. Driekus is creatief, maar dan ongesubsidieerd, dus echt creatief. Driekus is een botte boer met een vlijmscherpe pen. Uh tablet.

Waar houdt Driekus van? John Deere. Klompen. Groningen. Vrouwen. Grapjes. Ranten. Onderzoek. Zon. Lagavulin. Shoarma. Volgelingen. Vrijheid. Waar houdt Driekus niet van?  Bestuurders. Politici. Baantjesjagers. Subsidiegraaiers. Privacy invaders. Achterbakse draaikonten. Die krijgen er een pets voor. Oh en broccoli! Gatverdamme.

Driekus is Content 3.0. De TV is dood. Second screen is dood. Internet is dood. Lange leve Twitter en alle Twittergekkies! Boks. Driekus is volksvermaak onder het niveau van SBS en discussie, ethiek en esthetiek boven het niveau van de meest gerenommeerde kranten. Met goedkopere advertentietarieven. Ook nog.

Maar wie is dan Driekus? Driekus is geen individu. We zijn een collectief. Een collectief zonder bestuur. Want samenleven doe je zelf. Dat is sociaal. Dat is eerlijk, dat is solidair. Participatiemaatschappij maar dan heus. De mestvork die steken wij uit naar die verspillende, maatschappijondermijnende parasiterende overheden en instanties. We hebben ons netwerk. We hebben onze contacten. We hebben onze informanten. En we hebben onze volgelingen. Lang leve de volgelingen!

Drie Kusjes en power to the siepel

 

 

redactievergadering
redactievergadering
Advertenties